Dansk Kooiker Club

Diversitet i avlen - Pieter Oliehoek


Dato og tid

Lørdag d. 9. marts 2019 kl. 10:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 30. januar 2019 kl. 23:00

Sted

DKK
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
Denmark

Arrangør

Dansk Kooiker Club
+45 61694812
lone@kooikerhondje.dk

Diversitet i avlen – gør en indsats for sundheden i de antalsmæssigt små racer.

Vi er så heldige, at det er lykkedes at få Pieter Oliehoek til Danmark og fortælle om diversitet, ligesom han gjorde til symposiet i Holland.
Ydermere er vi så heldige, at DKK har sagt ja til at bakke op om dette - så det bliver afholdt i deres lokaler, alle racer er velkomne, men DKC´s medlemmer får deltagelse til en yderst favorabel pris ved tilmelding senest 30.1.2019

Opdrættere af antalsmæssigt små hunderacer ved godt, at det er en udfordring at undgå for meget indavl og opretholde en sund race. Hvad kan man gøre? Er det overhovedet muligt at gøre noget? Kan man øge diversiteten i en lille race. Hvad betyder det for sundheden.

www.dogsglobal.com ligger en lille film, hvor Pieter Oliehoek fortæller om ”Diversity in the Leonberger Breed”, men han har også arbejdet med andre racer, f.eks. Islandsk Fårehund og Hollandsk Kooikerhondje, der begge har en international database over alle hunde i racen, og emnet er relevant for mange af vores racer. Kom og hør Pieter Oliehoek fortælle om dette meget spændende og meget vigtige emne.

Program:
Kl. 10.00 - 12.00    Foredrag på engelsk af Pieter Oliehoek
Kl. 12.00 - 13.00    Frokostpause, der er inkluderet en sandwich 
Kl. 13.00 - 14.00    Afslutning med Pieter Oliehoek
Kl. 14.00 - 15.30    Helle Friis Proschowsky, hvordan forsøger DKK at 
                            håndtere udfordringen med de små populationer i DK.
                            Dette bliver på dansk.
Kl. 15.30 – 16.00   Afslutning med spørgerunde. Tak for i dag.

Sted: DKK´s lokaler, Parkvej 1, 2680 Solrød Str.
Pris:   Kr. 150 for medlemmer af Dansk Kooiker Club
           Medlemmer af DKK kan deltage for 250 kr., tilmelding via Hundewe           
              Kooiker-ejere fra andre lande kan deltage for 350 kr. ved tilmelding her.    

Dr. Pieter Oliehoek fik i 2009 en PhD for hans forskning, bevarelse af sjældne husdyrs racer og truede racer i fangenskab. Pieter har sammen med zoologiske haver arbejdet på, hvordan man anvender kompliceret teori i daglig praksis. For truede dyrearter er det meget vigtigt at benytte et avlsprogram, der bevarer og måske endda øger diversiteten. Pieter har været involveret i hundeavl hele hans liv og har studeret biologi på det internationale universitet i Wageningen (WUR). Han har arbejdet på at adskille hunderacer ved brug af DNA og holdt sin afhandling om bevarelse af den islandske fårehund ved hjælp af stamtavle-data og klyngeanalyse. Pieter var involveret i opstarten og den første tid af ISIC (Icelandic Sheepdog International Committee www.icelanddog.org ) Siden 2018 har han valgt at koncentrere sig om hundeopdræt. Hans arbejde kan ses på www.breedingfordiversity.com og han har grundlagt www.dogsglobal.com, en hjemmeside hvis mål det er at forbedre sundheden i hundeopdræt ved at dele information.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Dansk Kooiker Club
+45 61694812
lone@kooikerhondje.dk